עורך דין פשיטת רגל בקריות (חדלות פירעון)
עורך דין פשיטת רגל בקריות מסייע בהליכי פשיטת רגל בישראל, גם עבור חייבים יחידים וגם עבור חברות אשר נקלעו לחדלות פירעון. כאשר לקוחות פונים אלינו ומתעניינים בפתיחת הליך חדלות פירעון, אנו קודם כל מבקשים מהם שיעצרו ויסבירו לנו מהו המצב. הסיבה לכך היא שהליך חדלות פירעון אינו מתאים לכל מקרה, ולא תמיד הוא ההליך האופטימלי עבור הלקוח. לאחר מכן אנו מסבירים להם על האלטרנטיבות וגם על החסרונות והיתרונות של כל אחד מההליכים. במידה והוחלט לפתוח בהליך פשיטת רגל, אנו מסבירים ללקוחות בפירוט כיצד מתבצע ההליך ומעניקים לו ליווי אישי.
האם כדאי לי לגשת להליך חדלות פירעון?
אנו מבינים כי השאלה נובעת מתוך מצוקה גדולה. החובות חונקים והנושים לוחצים ואתם חושבים שהליך חדלות הפירעון יכול לפתור אתכם מכל זה. זהו בהחלט יכול להיות המצב, אך אין מדובר בפתרון קסם מהיר. כדאי קודם כל להתייעץ עם עורך דין פשיטת רגל בקריות על מנת לבחון את המצב. יתכן שפתרונות אחרים מתאימים יותר, לכך נתייחס בהמשך המאמר.
הדבר הראשון שאנו מציעים לכם לשאול את עצמכם זה כיצד נקלעתם לחוב. ההליך שהחוק מציע נועד לעזור למי שנקלע לחובות בתום לב. אך במידה ובתי המשפט רואים כי מדובר בהתנהלות קלוקלת וחסרת תום לב, הם מקשיחים את עמדתם ועשויים לדחות את הבקשה.
השאלה השנייה שצריך לבדוק היא מה אופי החובות. מבחינת החוק לא כל חוב הוא בעל אותו משקל. ישנם חובות שעבורם ניתן לקבל הפטר חובות במסגרת ההליך. זוהי בעצם השאיפה המרכזית שלכם בעת פתיחת הליך חדלות פירעון. אך ישנם חובות, כמו חובות מזונות וחובות שהן תוצאה של ענישה, שהם אינם ברי הפטר. למשל אם יש לכם חוב של מאות אלפי שקלים בגין קנסות לעירייה, הליך חדלות הפירעון לא יציל אתכם מחובות אלו. מוטב יהיה להיעזר בעו"ד חובות לצורך ניהול משא ומתן עם העיירה.
בחינת האלטרנטיבות להליך חדלות פירעון
מכיוון שהליך חדלות פירעון הוא הליך קשה ומורכב ובעל השלכות רבות, ומכיוון שאינו מתאים לכל מקרה, עורך דין הוצאה לפועל בקריות יכול להציע ללקוח לשקול גם אלטרנטיבות אחרות. למשל, לפעמים מוטב לנסות להגיע להסדר מול הנושים; ישנם מקרים רבים בהם הנושים מסיבות ענייניות עשויים להעדיף להגיע להסדר הממקסם את גביית החוב ויחסוך להם זמן ומשאבים. הדבר נכון גם לגבי הסדר חוב מול הבנק.
אפשרות נוספת שכדאי לקחת בחשבון היא איחוד תיקים. אם חשבתם על פתיחת הליך חדלות פירעון בגלל תיקי הוצאה לפועל רבים וצווי תשלומים בלתי אפשריים – ייתכן שדווקא הליך איחוד תיקים הוא ההליך המתאים עבור המקרה הזה. במסגרת איחוד תיקים, כל התיקים יאוחדו ויוקצה צו תשלומים אחד.
פשיטות רגל בישראל
בישראל, הליכי פשיטת רגל מתבצעים כיום לפי חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, במקום לפי פקודת פשיטת הרגל שהייתה בתוקף בעבר. המונח "פשיטת רגל" עדיין בשימוש נפוץ, אך המונח המדויק כיום הוא הליך חדלות פירעון.
באוגוסט 2019 נכנס לתוקפו החוק החדש לחדלות פירעון, שהביא איתו שינויים משמעותיים. מטרת החוק היא לצמצם את הבירוקרטיה, לקצר את זמן ההליך וליצור איזון טוב יותר בין האינטרסים של החייב והנושים.
החוק מאפשר גם לחייבים וגם לנושים לפתוח בהליכי חדלות פירעון, בהתאם לתנאים שנקבעו. במהלך ההליך, חלק מהחובות יוסרו ובסופו יינתן פטור על חובות שלא ניתן לגבות, מה שיאפשר לחייב להתחיל מחדש מבחינה כלכלית.
במסגרת השינויים בחוק, יש הבחנה בין חובות קטנים לאלו הגדולים. עבור חובות שמגיעים לסכום נמוך מ-152,152 ש"ח, ניתן לנהל את ההליך ישירות מול ההוצאה לפועל ללא צורך בהגשת בקשה לבית המשפט.
פתיחת הליך חדלות פירעון
הגשת הבקשה מומלצת על ידי עורך דין פשיטת רגל בקריות. עורך דין יוכל לעזור לכם לנסח את הבקשה בצורה נכונה ולהגיש את כל המסמכים הנדרשים. החוק בודק את נסיבות היווצרות החוב ואת תום הלב של החייב, ולכן חשוב להיעזר בעורך דין לצורך ניסוח הבקשה והגשת תצהיר ההסתבכות.
במקרה של חדלות פירעון דרך ההוצאה לפועל – הגשת הבקשה כרוכה בתשלום אגרה, ובמקרים מסוימים ניתן לקבל פטור מהאגרה. לאחר שהבקשה הוגשה, היא תיבדק על ידי מזכירות ההוצאה לפועל לצורך ווידוא תקינותה. אם תגישו את הבקשה בעצמכם, ייתכן ותידרשו להוסיף מסמכים נוספים, דבר שיכול להאריך את התהליך.
אם הבקשה תקינה, היא תועבר לרשם ההוצאה לפועל, אשר יבדוק אם אתם עומדים בתנאים הנדרשים. אם כן, הוא יקבע ישיבה עם נושים כדי לנסות להגיע להסדר תשלומים. אם לא יימצא הסדר, יינתן צו לפתיחת הליכים והודעה על כך תפורסם לציבור.
מכאן ואילך, כל ההליכים יתנהלו במסגרת התיק, ושום נושה לא יוכל לנקוט בהליכים פרטניים להליכי גביית חוב. במסגרת צו פתיחת ההליכים, הרשם יכול להורות על הקפאת הליכים, ביטול עיקולים והגבלות.
הרשם ימנה נאמן לתיק ויוכל להטיל מגבלות על החייב, לקבוע דמי מחייה וצו תשלומים חודשי. בין ההגבלות עשויות להיות: הגבלה על שימוש בכרטיס אשראי, עיכוב יציאה מן הארץ, הגבלות על דרכון, הגבלה על חשבון הבנק והגבלה על הקמה או השתתפות בתאגידים.
תקופת הביניים וצו שיקום כלכלי
והנסיבות שהובילו להיווצרות החוב. חשוב לציין שעל החייב לשתף פעולה עם הנאמן ולספק את כל הדוחות החודשיים והמסמכים הנדרשים, שכן תום הלב ושיתוף הפעולה הם קריטיים. במהלך התקופה יינתן לנושים פרק זמן של 6 חודשים להגיש את תביעות החוב, והנאמן יסקור את הבקשות המתקבלות.
לאחר תקופה של 9 חודשים, הנאמן יגיש דוח שמפרט את המצב הכלכלי ואת החובות. לאחר קבלת הדוח, רשם ההוצאה לפועל ייתן צו שיקום כלכלי, שיכול לכלול את ההוראות הבאות:
- הסדר תשלומים שייקבע לחייב.
- פירוט הנכסים הנמצאים בקופת הנשייה.
- אופן מימוש הנכסים.
- הגבלות שיחולו על החייב במהלך תקופת התשלומים.
- השתתפות בקורסים להכשרה להתנהלות כלכלית נכונה.
- פירוט החובות שלא יינתן עליהם הפטר.
ישנם מקרים שבהם ניתן להעניק הפטר מיד, לפי שיקול דעתו של הרשם. אם הרשם רואה שהכנסות החייב נמוכות מההוצאות שנקבעו לו, הוא עשוי להעניק פטור מיידי. אחרת, הרשם יבחן את מתן ההפטר בתום תקופת התשלומים. התנהלות תקינה של החייב היא שיקול מרכזי, והוא חייב לעמוד בכל דרישות צו השיקום הכלכלי. אם יקבל הפטר על יתרת החובות, לא ניתן יהיה לתבוע אותם והוא יוכל להתחיל מחדש מבחינה כלכלית. יש לשים לב כי צו השיקום הכלכלי עשוי לכלול הוראות לתשלום שגם לאחר מתן צו ההפטר יהיו בתוקף.
מחפשים עורך דין פשיטת רגל בקריות?
רשימת עורכי דין מומלצים בקריות:
משרד עו״ד הזדמנות שנייה | עורך דין פשיטת רגל בקריות
אם יש לכם חובות ואתם מחפשים הזדמנות שנייה, הגעתם למקום הנכון.
משרד עו״ד הזדמנות שנייה עוסק בכל הקשור לחדלות פירעון והוצאה לפועל, ואנחנו פועלים גם בקריות.
תפנו עלינו עוד היום לקבלת שיחת ייעוץ ללא עלות שבה נבחן את המצב שלכם ונפתח אסטרטגיית פעולה כדי להשיג לכם הזדמנות שנייה בחיים!